kriminal.az
5 dəqiqə qarışdırın və hazırdır: Evdə hər kəs onun dadından doymayacaq

Əgər tez hazırlanan, ləzzətli və aromatik bir desert axtarırsınızsa, bu alma pastası sizin üçün ideal seçim ola bilər.

Kriminal.az xəbər verir ki, sadə ərzaqlarla cəmi yarım saat ərzində hazırlanır və darçınla ətirlənmiş şirəli alma dilimləri sayəsində həm görünüşü, həm də dadı ilə hər kəsi valeh edir.

Xəmir üçün:

2 böyük yumurta

100 q şəkər

100 ml süd (istənilən yağlılıqda)

200 q süzülmüş un

10 q qabartma tozu

Doldurma üçün:

4 alma (şirin və turş növlər ən uyğunudur)

Üyüdülmüş darçın

Bir az şəkər (qabıq üçün)

Hazırlanma qaydası:

1. Almaları kəsin, sobanı yandırın

Almaları yuyun, qabığını soyun və nüvəsini çıxardaraq nazik dilimlərə kəsin.

Sobanı 180°C-də əvvəlcədən qızdırın. Qəlibi kərə yağı ilə yağlayın, alma dilimlərini bir təbəqə şəklində düzün. Üzərinə darçın və şəkər qarışığını səpin.

2. 5 dəqiqəyə xəmir hazırlayın

Dərin bir qabda yumurtaları şəkərlə birlikdə 3-5 dəqiqə çırpın – qarışıq yüngül və tüklü olmalıdır.

Südü əlavə edin. Ayrı qabda unu qabartma tozu ilə qarışdırıb ələyin və yumurta qarışığına qatın. Qarışığı çox çalmaq lazım deyil – xəmir yüngül qalmalıdır.

3. Qəlibə tökün və bişirin

Hazır xəmiri almaların üzərinə tökün və bərabər şəkildə yayın. Qəlibi sobaya qoyun, 20-25 dəqiqə bişirin. Hazırlığı taxta çubuqla yoxlayın – çubuq quru çıxırsa, pastanız hazırdır.

Əgər üstü çox qızarırsa, folqa ilə örtə bilərsiniz. (News24.az)

Top
0.063091039657593